Kipukoukun käyttöohjeet


Yläselkä / lapaluiden alue

Aseta Kipukoukku lapaluun viereen ja paina koukun pää kiinni lihakseen. Pidä paine ja liikuttele koukun päätä rauhallisesti. Käsittele koko lapaluun vierus. Paina kipupisteitä 10-30 sekuntia kunnes kipu helpottaa.

Olanseudun vaivat ovat tyypillisiä istumatyötä tekevillä. Säännöllinen painelukäsittely voi ehkäistä lihasjäykkyyden aiheuttamia oireita.

 

   

Selkä

Hoida selän lihakset koko pituudelta aloittaen alaselästä. Paina Kipukoukun pää selkälihaksen päälle ja vedä vartta sopivalla voimalla itsestäsi pois päin, jolloin koukun pää painautuu syvemmälle lihakseen. Painelun aikana voit myös liikutella koukun päätä kevyesti.

Painelu vilkastuttaa lihasten ja hermoston verenkiertoa, ja parantaa liikkuvuutta.

 

 

Jalkapohjat

Käsittele varpaiden tyvet, päkiä, jalan keskiosa ja kantapäät. Paina koukun pää kipeälle kohdalle ja vedä koukkua niin, että koukku painuu syvemmälle jalkapohjaan. Liikkeet voi tehdä istuen seisten. Painelun aikana voit liikutella koukun päätä kevyesti.

Jalkapohjissa on paljon akupisteitä ja jalkojen paineluhieronta rentouttaa tehokkaasti koko kehoa.

Hartiat

Vie koukun kärki hartian päälle niin, että koukun varsi osoittaa alaviistoon ja paina koukku napakasti lihakseen. Käsittele hartiat niskan juuresta olkapään lihaksiin asti. Pidä kiinni koukun keskikohdasta, jotta saat hyvän otteen.

Hartiaseudun hoidolla voidaan helpottaa jäykkyyden tunnetta ja jomotusta, ehkäistä pitkittyviä kiputiloja sekä parantaa unen laatua.

 

 

Pakarat

Pakaran käsittelyssä käytetään enemmän voimaa, jotta painelu vaikuttaa myös pakara-alueen syviin lihaksiin. Paina koukun pää pakaran päälle ja vedä koukun vartta niin, että koukun pää painuu syvemmälle lihakseen. Saat painallukseen enemmän voimaa, kun painat toisella kädellä koukun mutkaa kohti pakaraa.

Kipukoukulla helpotat pakaralihasten kipuja ja nopeutat liikunnasta palautumista.

Niska

Käsittele niska kevyin, pyörivin painalluksin aivan kallonpohjan rajasta niska- ja hartialihasten kiinnityskohtaan asti. Pidä koukusta kiinni yhdellä kädellä ja rentouta hartiat mahdollisimman hyvin.

Niskan käsittely vilkastuttaa verenkiertoa pään alueella, auttaa vähentämään stressiä ja rentouttaa jännittyneet lihakset. Painelulla voidaan helpottaa päänsärkyä ja jopa migreeniä

 

 
 

 Tilaa kipukoukku tästä!